HBC Hostivař delic HBC ALPIQ Kladno HBC Pardubice HBC Prachatice HC Kert Park Praha HBC Hradec Králové 1988 HBC Plzeň Elba DDM Ústí nad Labem SK Hokejbal Letohrad TJ Snack Dobřany Svítkov Stars Pardubice HbK Karviná delic HOKEJBAL.cz HOKEJBAL-STRED.cz
01.11.2014 Reportáž

A tým zakončil půlku základní části vítězstvím, Suchdolu vrátil loňské vyřazení výhrou!

Když áčko Hostivaře naposledy vyrazilo na zápasy do jihočeského Suchodolu nad Lužnicí, znamenalo to pro něj hořký konec sezony už v semifinále. O to větší motivaci hráči minulou sobotu měli. Ale pozor, přesvědčivé vítězství 7:3 se nerodilo vůbec lehce.

9.kolo, sobota 1.11.2014

SUC

Suchdol nad Lužnicí

3:7

1:2, 2:2, 0:3

HOS

Hostivař

Branky a nahrávky: 7:08 M.Brož (O.Palička), 13:55 M.Zápotocký (T.Vrábel, P.Suchý), 17:28 M.Brož (M.Kalaš, O.Palička), 18:06 T.Vrábel (T.Adamec, M.Zápotocký), 38:36 T.Šimon (O.Palička, M.Kalaš), 43:25 P.Suchý (T.Šimon), 44:04 M.Zápotocký (T.Vrábel).
Rozhodčí: L.Daněk, J.Vezec. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 97. Střely na branku: 27:21.

Sestava domácích

Sestava hostí

J.Žežulík (V.Lain) – P.Suchý, T.Šimon, A.Zahálka, M.Přeslička – O.Palička, M.Brož, M.Kalaš, M.Zápotocký, T.Vrábel, T.Adamec, J.Pavel, T.Hrabák, L.Michálek

Komentář k zápasu

Suchdolští vicemistři a také kati Hostivaře se letos zatím trápí. Před vzájemným duelem s Hostivaří se krčili na předposledním místě tabulky, a tak jsme byli hodně zvědaví, co předvedou. Nutno říct, že Jihočeši překvapili. Aktivní hrou si v úvodu zápasu vytvářeli tlak a několik slibných šancí musel likvidovat pozorný Žežulík.

Úvodní nápor domácích podporovanými jako vždy skvělými fanoušky jsme přestáli a dokonce udeřili jako první. Z rychlého protiútoku se v osmé minutě střelou do víka prosadil Brož. Zápotocký pak tváří v tvář gólmanovi Stříbrnému zachoval chladnou hlavu a 65 vteřin před první sirénou jsme vedli 2:0. Za 26 vteřin už to ale zase bylo jen o gól. Apfelthaler po buly v útočném pásmu prostřelil všechno.

První přestávka pak pomohla spíš domácím. Hřiště obsypané fanoušky rozradostnil v přesilovce domácí legenda a kapitán Lakatoš, kterému před prázdnou brankou stačilo nastavit jen hůl. I tentokrát padly slepené góly, naštěstí v akci byla pro změnu Hostivař. Po 9 vteřinách dostal také přihrávku před odkrytou klec Brož a Pražané zase vedli. Ještě větší radost jsme měli za půl minuty, to se sám mezi kruhy nemýlil Vrábel.

Hostivař vedla 4:2, a to byl teprve začátek druhé třetiny. V prostřední části padl ještě jeden gól. Dlugoš si svojí aktivní hrou ve 24. minutě vysloužil odměnu. Ze souboje zpoza branky se míček odrazil tak nešťastně, že si ho Žežulík srazil do branky… Domácí pak měli doslova drtiví tlak, hostivařská družina v čele se skvělým Žežulíkem ale odolala.

Do třetí třetiny jsme tedy nastupovali s jednobrankovým náskokem a bylo jasné, že další rozdílová branka by odhodlání domácích, kteří podle ohlasů předvedli nejlepší výkon v sezoně, zlomila. Hráči ovšem drželi domácí dlouhou v napětí. Rozhodující moment přinesla až naše první přesilovka, ve které překonal nic nevidícího Stříbrného Šimon.

Kýžený dvoubrankový náskok jsme si už pohlídali a dokonce v závěru ještě navýšili. Milimetrovým obloučkem se do odkryté klece trefil Suchý a už při hře pět na pět dal konečnou podobu výsledku Zápotocký. Hostivař tak po více než roce vyloupila Suchdol nad Lužnicí a v neděli jí čekalo další utkání na jihu, tentokrát s Jindřichovým Hradcem.

 
 

“Bude jenom na nás, jak ke zbytku série přistoupíme“ říká obránce A týmu Jan Kočka!

25.4.2024

Junioři ztratili dobře rozehraný zápas s Plzní v samotném závěru!

25.4.2024

Mikropřípravka opět v akci! Na domácím turnaji se představila trojice hostivařských týmů!

23.4.2024

Starší žáci porazili ústeckou Elbu! Do nadstavby tak postupují z druhého místa!

23.4.2024

Partneři klubu